Kunstcafe: Ontmoetingen rondom de kunst

In het SEC theater is elke eerste vrijdag van de maand het Kunstcafé, met ruimte voor ontmoeting, mini-optredens en presentatie van mensen uit de kunst. Het Kunstcafé is bedoelt om elkaar te inspireren en te versterken door (beroeps)groepen bij elkaar te brengen.

Met het Kunstcafé willen we mensen en organisaties rondom de kunst de gelegenheid geven op een laagdrempelige manier kennis te maken met kunst en kunstinitiatieven in Ede. Het gaat dan om alle takken van kunst: theater, muziek, digitale kunst, beeldende kunst etc.
Zes maart houdt kunstenares Saskia de Wit een presentatie van haar werk in het Odense huis waar ze schilderijen maakt met dementerende ouderen. Stadsdichter Arjan Keene draagt een gedicht voor. Daarnaast zijn er enkele prachtige muziekoptredens van zangeres Stefanie Janssen uit Nijmegen en wordt ingegaan op de Popup Vierdaagse die de eerste week van juni wordt gehouden aan de Kop van de Parkweg in samenwerking met (cultuur)instellingen en organisaties uit Ede.
“Theatermakers, kunstenaars, muzikanten, cultuurscouts iedereen is welkom”, vertelt theater- en filmmaker Arno Setz. “Naast de ontmoeting worden er korte presentaties gegeven waardoor je een kijkje krijgt in de (Edese) kunst.” De opzet van het Kunstcafé is gestoeld op laagdrempeligheid. Het moet aanvoelen als een huiskamer, aldus Arno Setz. Het gaat om de kunst zelf en de boodschap die je daarmee wilt overbrengen. Iedereen met liefde voor theater, film, beeldende kunst moet hier binnen kunnen stappen.
6 maart Kunstcafe
SEC theater
Parkweg 53
Inloop 20.00 uur
toegang: gratis

 

De Nijmeegse zangeres Stefanie Janssen treed op bij het Kunstcafe

De Nijmeegse zangeres Stefanie Janssen treed op bij het Kunstcafe