Fantasierijke voorlees avond

Het SEC theater had op de 1e dag van de voorleesweek kinderboekenschrijver Jozua Douglas te gast. Hij las voor uit zijn debuut “De Verschrikkelijke Badmeester”. Tussendoor was er ruimte voor het publiek om vragen stellen over het proces van het schrijven van een boek. Daarnaast gaf Douglas enkele tips om tot het schrijven van een verhaal te komen.

IMG_1638

 

Vaak is het vooral moeilijk om ‘gewoon’ te beginnen met schrijven kwam als reactie uit de zaal. Douglas had hier wel een tip voor. Het publiek kon uit een verhalenhoed drie briefjes trekken met daarop een personage, een plaats en een actie.  Door willekeurig briefjes te trekken krijg je vaak de vreemdste combinaties. Bijvoorbeeld: De schele prinses, in de jungle, vlucht voor een kannibaal.  Of een supersterke opa, in Australie, vecht met een schoolmeester. Dit soort handige tips helpen om de fantasie te prikkelen. Dat Douglas er zelf in geslaagd is een fantasierijk boek te schrijven werd wel duidelijk.

IMG_1647Het boek zit vol bijzondere wendingen en vreemde personages. Zijn manier van schrijven doet ook wel denken aan die van Roald Dahl. De beroemde schrijver was voor Douglas zelf ook een bijzondere inspiratie vertelde hij. En wie weet dat de tips van Jozua Douglas en zijn enthousiaste voorlezen anderen stimuleren tot nieuwe fantasierijke ontdekkingen. In ieder geval maakte hij deze avond duidelijk dat het inzetten van je fantasie een meerwaarde is. Het boek “De Verschrikkelijke Badmeester” is te koop via

bol.com. Op www.jozuadouglas.com is meer over Douglas te vinden.