De Reiskoffer nu bij Sint Barbara

SEC ontwikkelde de prachtige Reiskoffer voor mensen met dementie. De Reiskoffer werd gemaakt in samenwerking met verzorgingstehuis de Klinkenberg van Vilente. Vanwege de verhuizing van de Klinkenberg vroegen medewerkers van Sint Barbara (ook van Vilente) of de Reiskoffer misschien bij hun op een afdeling mocht staan. En zo geschiede.

De Reiskoffer heeft een mini-huiskamer waarbij op een groot bestuurspaneel de lampjes in de verschillende vertrekken aangaan. Daarnaast heeft de Reiskoffer diverse laatjes met thema’s zoals familie, eten, verjaardag etc. Aan de hand van de koffer kunnen familieleden en bezoekers in gesprek komen met de mensen met dementie. Vaak is het heel prettig als je via zoiets toch het een en ander kan delen.

De Reiskoffer is zogenaamd van mevrouw de Vries die al haar herinneringen opgeslagen heeft in de Reiskoffer. Er zit ook een antiek uitziend schrijftafeltje aan vast en een spiegel waar mevrouw de Vries zich opmaakte.

SEC knapt de Reiskoffer waar nodig op zodat ook op deze nieuwe locatie de Reiskoffer weer van veel waarde mag zijn!

St. Barbara is een verpleeghuis en een moderne, warm ingericht locatie. Het is gelegen vlakbij station Ede-Wageningen, in een groene omgeving en toch midden in de wijk. De zorgteams hebben veel ervaring in de zorg voor mensen met dementie en psychische aandoeningen die veroorzaakt zijn door ouderdom. St. Barbara biedt hen een veilige omgeving, met veel oog voor privacy en bewegingsvrijheid.